Over

 

Restaurant De Wijnberg

 

 

Reacties Gasten:

Daar waar de Herberg weer de Wijnberg werd!

 

 

Vorig jaar (maart 2013) zijn wij, na een zoektocht van 3 jaar, begonnen in de Herberg. In beginsel wilden wij het concept van Oom Lammert en Tante Klaasje doorvoeren en hadden de intentie deze ook zo te behouden. De naam op zich geeft namelijk al een ruime verbeelding, maar staat ook zeker voor warmte en gezelligheid. Tevens staat het voor oudheid, even terug naar de tijd van.......... Toch wilde wij het net even iets anders doen dan onze voorgangers. Dit heeft tot resultaat geleid dat wij de benedenverdieping een verjongingskuur hebben gegeven. Het oude is vervangen door nieuw. Centraal bij de verandering stond wel dat de sfeer, welke dit pand zo enorm uitstraalt, bewaard werd. De scheidingslijn van het concept Lammert en Klaasje werd hiermee al snel doorbroken. Daarnaast vroegen steeds meer Workumers ons, waarom wij de origenele naam niet hebben terug gegeven "De Wijnberg". Immers wordt deze naam in de volksmond nog steeds gebruikt. Gaandeweg 2013 hebben wij dan ook besloten De Wijnberg terug te geven aan Workum. Het restaurantgedeelte heet dan nu ook Restaurant De Wijnberg, maar de kamers boven noemen wij nog steeds De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje, want bij slapen in een bedstee hoort natuurlijk een bijzondere eigen naam! Klik hier om naar de website te gaan van Oom Lammert en Tante Klaasje!

Brian en Michael

 

 

Brian en Michael. Uitbaters van Restaurant De Wijnberg en De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje. Beide op geheel eigen wijze uniek in hetgeen ze doen. Daar waar Brian zich meer op de achtergrond bezig houdt met allerlei zaken, staat Michael gezellig aan tafel en zorgt voor een warme embiance. Deze onderneming is de eerste onderneming en beide hopen nog jaren in Workum te mogen blijven. De stad Workum geeft hun een gevoel van warmte. Ze hebben dan ook zeker het gevoel dat de Workumers hun met een warme deken hebben omhelst. Deze warmte geven zij dan ook graag terug.

Dit restaurant in het sfeervolle centrum van Workum is een absolute aanrader.

Wij bestelden slibtong. De tongetjes waren perfect bereid. Het garnituur was vers en smaakvol.

Met een glas (goed gevuld) witte wijn er bij zaten we werkelijk te smullen.

De bediening is zeer attent, maar niet opdringerig.

Als we weer in de buurt komen gaan we zeker "op herhaling".

Iens.nl

 

De gezellige en gastvrije atmosfeer en de super locatie van dit leuke hotelletje. De kamers wat aan de kleine kant, maar super leuk opgezet met de lantaarns in het laantje, de bedstedes en de bijzonder boeren douche.

Booking.com

 

Herberg "Lammert en Klaasje" is uniek. Met name de kamers zijn in "oude stijl" en praktisch ingedeeld. Heel grappig is de douche (gieter) en het toilet (poepdoos). Ook het slapen in een bedstee heeft zijn charmes. De locatie in het centrum van Workum is prachtig gelegen en overal dichtbij. Het personeel is zeer klantvriendelijk en behulpzaam. Zowel het ontbijt als diner was voortreffelijk

Zoover vakantiebeoordelingen

 

 

 

 

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS